Freitag, 1. Juni 2007

Oamenii..

Ar fi cazul sa scriu si despre lumea de pe aici. Incepusem prea mult sa vorbesc de mine. Egoism? Nee..
E timpul sa descriem lumea inconjuratoare. Fiintele.. vietatzile ce respira acelasi aer cu mine.
Lume foarte diferita..din toate partile venita.
'Problema' sau ceea ce face lucrurile mai interesante e ca taberele sunt impartite : nemtii de o parte si internationalii de alta, reprezentativa Germaniei contra cea a restului lumii. Orice ai zice un neamtz ramane un neamtz. Poate rade cu tine, bea cu tine (de obicei mai mult decat tine si nu are nimik) dar nu te va accepta niciodata ca fiind unul ca el. Sunt si exceptii normal. Cei care ori nu sunt 100% nemtzi ori au facut ceva ani prin afara, deci stiu cum e sa fii strain de tzara, stiu cum e sa incerci sa te adaptezi la o alta viatza, sa iti dai palme peste fatza si sa zici: 'termina cu prostiile, trezeste-te ca nu esti in concediu.' ( sperand sa nu fie prea tarziu atunci cand o faci).

Dar nu as vrea sa fiu ca ei. Nu cred ca cineva vrea. Sau cel putin ii poti numara pe cei care se doresc a avea Staatsangehörigkeit: Deutschland. Ahh..partea funny e ca am primit o hartie acum o luna cum ca m-am inscris la uni pentru semestrul 2 si ce sa vezi scria acest lucru ( Tradus, Nationalitate: Germania =))) .. iote-te mahi.. si eu care nici nu stiam lucrul asta.. ptiuuuu ).

Imi place sa intalnesc lume cat mai diferita. Poate fi putin cam greu pentru ca nu stii cum sa ii abordezi. Fiecare vine cu obiceiurile lui. Te gandesti ca este exact cum te astepti sa fie. Dar nu e intotdeauna asa. Lume de peste tot venita. Ok.. olandezi nu am vazut ce-i drept. De ce oare? Hmm.. Ahh.. si nici austrieci. Ca doar sunt nationalisti si aia. Ahh.. nici unguri ( :)) spre bucuria minora a ta, skandalouz :))) )


Sa plecam de la caminul meu.

Apartamentul 3.3.3:
a: Eu
b: Grace / Malaiezia
c: Onur / Turcia ( 1. sem ) - Ashar / Pakistan ( 2. sem )
d: Dasha / Rusia
e: Rakash / India


Poza luata de la ziua lui Onur
In ordinea numerelor de pe tricou: c, b, e, d.


..si una de la ziua lui Ashar
(spre neplacerea unora :D )

Culturi atat de diferite si de interesante in acelasi timp. Bine intre cei din Asia nu gasesti asha de multe diferente cum ai gasi, avand ochii inchisi, intre a mea cultura si a lor... dar sunt destule. Totul devine nostim dar si shocant cand descoperi ca exista si lucruri asemanatoare. Zambesti si zici: 'Ahh..asta e international valabil.'

Cei mai de viatza raman normal latinii. Chiar dk ar fi sa fie in numar mic s-ar simti ca si cum ar fi o groaza. Galagiosi? Nee.. doar stiu sa guste viatza asa cum trebuie..

(Continuare in cateva ore.. nu zaitz pagadi)

1 Kommentar:

  1. Dear tre sa te dezamagesc, cu ungurii n-am nimic, mai ales dupa vacanta din Budapesta unde stii f bine cum fu.

    Raman in continuare pe lista indienii, arabii si turcii ;)) pana la proba contrarie :D

    AntwortenLöschen