Sonntag, 20. Mai 2007

Right to vote: Use it!

I went to vote. I made it no.1 priority on the list of tasks need to be done yday. I dont know if it was more for the president or for me. To feel important maybe?! hmm..

Actually till fday i didnt know i can vote here. From time to time i read some articles in romanian newspapers :D .. to see if there is any change.

Unde poate sa fie locatia unde pot sa dau cu stampila?
Hamburgerstrasse nr11.

Iau S-Bahnul din Harburg. Ajung in Hauptbahnhof. Eu si orientarea suntem cele mai bune prietene. Dar ieri nush de ce m-a abandonat. La gara centrala tre sa schimb si sa iau U2 in directia Barmbek. Problema e ca se mai fac niste lucrari pe ici pe colo. Si de la prima statie dupa gara centrala (Berliner Tor) trenul poa sa circule ori ca U2 ori ca U3. Si bineinteles ca l-am luat pe al care nu trebuie..ptiuuu. Merg 2 statii.. 'Ce naiba?! Parca statia asta nu era pe traseul ala..pffffff' . Ma dau jos.. Il iau inapoi. ( Culmea e ca nu eram singura =))) . Numai ca la mine e mai grav. Stau doar de 6 luni aici. :| )


Intr-un final ajung in Hamburgerstrasse nr 11. Un Centru comercial in fatza. O zona unde numai un consulat nu avea ce cauta. Hmm.. merg pe bulevard destul de mult. Ajung aproape la statia de metrou anterioara.

Ajung la nr.11. Wtf? Tot centrul comercial, tot cladirea imensa.





Recunosc scrisul:
-----
Sectia de votare
nr. 1238
Consulatul onorific al Romaniei
------

Pfff. La intrare un tip punea cu scotch un burete de vase in cantul usii. Probabil sa nu se tranteasca. :)))))
Ehh.. seamana a Romania? Clar. Intru. Primesc un 'Buna ziua' si un 'Luati loc'. 'Completati aceasta declaratie si apoi urcati la etajul 14.'
14?!?!?! :O:O
La etajul cu pricina o 'camarutza mica' cu o tanti care isi spunea adresa si 3 oameni in spatele biroului: o tanti care dicta datele din pasaport, un nene care le scria pe o hartie si un altul care supraveghea. Cel din mijloc a facut greseala sa ma intrebe unde locuiesc.

El: 'Adresa va rog'
Eu: 'Bunatwiete'(repede spus :D )
EL: 'Huh? :-s '
Eu: 'Bunaaaatttttwiiiiieeeettttteeee. Buna..T de la Tudor.. W de la hmmm.. IE.. T...E'
El: 'Fiuf'

Dupa ce citesc bine intrebarea cheie ( :)) ) sa nu cumva sa pun stampila in alt patrat sau dreptunghi pund buletinu' intr-o urna care nu avea mai mult de 20m2 (eu obisnuita cu urnele ceva maricele de akas) returnez stampila, iau passu si plec.

14 etaje in jos. Lift..bineinteles.. Altfel nu as mai fi votat. :))

In holul de la intrare 2 grupuri de romani. Unul: el si ea su 3 copii f f ff mici, un altul la intrare in cladire 'Haideti sa facem o poza aici.' Ptiu.. M-am trezit prea tarziu sa le fac o poza facand poza cu usa blocului turn.

It is funny though to see what other people are doing, while others try to kid themselves thinking their vote would make a difference. Tot cred ca pentru mine m-am dus acolo :D

Unii aveau meci de fotbal. Final de sezon pentru HSV.



Altii faceau un tur al orashului.



Well.. ca sa incheiem.. momentul imortalizat in :



;))

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen