Donnerstag, 10. Mai 2007

Lange Nacht der Museen

..or Night of Museums.

On 5 - 6 Mai am avut evenimentul care a insumat, conform statisticilor, mai mult de 30mii de vizitatori.

Pe scurt: 45 de muzee, expozitii si alte cele intr-un maraton de 8 ore ( sau 7 )
ehh.. cine era nebun sa le vada pe toate?! Vizitarea a 10 muzee era un target mult prea indepartat.
Si de data asta organizat de mine. Ar fi iesit mai bine dar "din cauza" (nu e ceva negativ dar nici 'datorita' nu pot folosi) seminarului de "Interkulturelles Training" pe care l-am avut in acelasi uichend ( 5,6 Mai ) nu am avut timp sa ma ocup de organizarea serii. Dar my twin s-a descurcat. Am ales ce credeam ca ar putea sa fie interesant si am pornit in maratonul de 7 ore ( dk ma gandesc acum ar parea mult dar nu prea e ) in care am vizitat :

"Zoologisches und Botanisches Museum" - unde pentru ca eram 15 si nu toti vorbitori de lb germana s-au oferit sa ne faca un tur in engleza numai noua, ceea ce mi s-a parut super tare. Un omuletz foarte pasionat de colectia lor de viermi, corali si bureti a improvizat, dupa cum a spus el, o prezentare in engleza a muzeului.

Dupa am incercat sa 'vizitam' asa-numitul "Geologisch-Paläontologisches Museum", eu una pentru ca in program scria ca iti da un fosil la plecare. Omului ce sa ii faci. Merge dupa interes. :)) Cred ca muzeele la noi arata mai modern decat arata asta. Well, tot m-am ales cu un fosil. h h h

O luam pe jos pana la "Museum für Kommunikation", unde nu prea am inteles ce si cum vroiau sa ne prezinte: bani vechi, un om care desena fete intr-un cerc de oameni, un telegraf ( cred ca mai avem si noi asha ceva sau..?! ), 2 saci in care se puneau scrisorile sau cine stie ce altceva, o copie a unui studio de tv de pe vremea lui pazvante chioru si alte chestii intr-un cadru de nu puteai sa respiri. Well.. weiter cu noi.

Am ajuns la "Deichtorhallen" - 2 hale care pe vremuri faceau parte din port iar in care acum se prezinta expozitii temporare a unor contemporani. Profit de ocazie sa zic ca nu inteleg nimik din 'arta' asta.
Multa lume, ca doar dehh era centru, venita sa manance traditionalul 'Wurst cu cartofi prajiti'. Intre cele 2 hale a fost amplasata o scena unde au 'cantat' timp de 15 min din ora in ora o trupa de salsa ( a sunat bine ) si unii veniti de prin Basel, Elvetia, care ne-au 'delectat' cu un concert de tobe. Interesant si galagios in acelasi timp.

Pe la un 12.30 am luat autobuzul grabiti ca mai aveam un obiectiv: Cap San Diego - un ship imens ce se scalda in apele portului, mai batran de generatia a 3a de oameni. Partea interesanta a constat in vizitarea camerei motoarelor ( pe 3 nivele ) si improvizarea reusita a unui concert de pian in interpretarea unei colege ( un pian pus intr-un coltz la pastrat).

Cam atat despre noaptea alba de sambata trecuta. Nedormita la ora 9 duminica a trebuit sa fie prezenta la a 2-a zi de seminar intercultural.

A fost un uichend incarcat. Luni bineinteles cine sa se duca la ora 8 la cursuri. Colegul meu de apartament.. h h h

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen